이상현 교수
식품공학
인제대 이학박사
하연관(A동) 411호
학력
- (학사) 인제대학교 식품생명과학부
- (석사) 인제대학교 식의약생명공학과 식품과학 전공
- (박사) 인제대학교 식의약생명공학과 식품과학 전공
교육 및 연구경력
- 인제대, 창원대 식품관련 학과 강사
- Iowa State University, Animal Science 방문연구원
- 신라대 HACCP 교육훈련원 강사
- 2019 – 현재 인제대학교 교수
기타 및 학술관련 경력
- 사단법인 GAP협의회 자문위원
- 김해시 농업기술센터 자문위원
- 김해시 식품산업 공로표창
- 한국산업인력공단 시험평가위원
연구 관심 분야
- 애완동물 식품 제형 개발
- 동물식품 안전성 평가기술 개발
- 천연물 유래 기능성 동물식품 개발
강의 분야
- 동물보건영양학
- 펫푸드 설계
저서 및 주요 논문
주요논문
- Effect of dihydroferulic acid obtained from fermented rice bran extract on neuroprotection and behavioral recovery in an ischemic rat model. Food Science and Technology(Campinas), 2020
- Anti-inflammatory effect of water extracts obtained from doenjang in LPS-stimulated RAW 264.7 cells. Food Science and Technology(Campinas), 2019
- Evaluation of antioxidant activities, total phenolic content (TPC), and total catechin content (TCC) of 10 sugar apple (Annona squamosa L.) cultivar peels grown in Thailand. Food Science and Technology(Campinas), 2018
- Retrogradation of heat-gelatinized rice grain in sealed packaging: investigation of moisture relocation. Food Science and Technology(Campinas), 2016
- Neuroprotective effect of rice bran extract supplemented with ferulic acid in the rat model of ischemic brain injury. Animal Cells and Systems, 2014
그 외
현 반려동물보건학과 교과지원 교수(펫푸드 분야)